חומרים:
1 כוס גרגירי תירס
1 כוס קמח
2 ביצים
0.5 כוס חלב או מים
1.5 שקיות אבקת אפיה
0.5 כפית מלח
1 כף שמן
שמן לטיגון
אופן ההכנה: - מפרידים את הביצים.
- שמים את החלבונים בקערה בינונית לשם הקצפה.
- את החלמונים טורפים יחד עם החלב / מים המלח והשמן. מוסיפים את גרגירי התירס.
- מערבבים את אבקת האפייה והקמח ומוסיפים לתערובת. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד כף או שתיים חלב / מים.
- מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב, מוסיפים את הקצף לתערובת ובוחשים בעדינות.
- במחבת גדולה מחממים שמן שעומקו
- מטגנים 3-4 דקות, עד שהחלק התחתון משחים יפה והחלק העליון מבעבע ונראה יבש, הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני למשך 3-4 דקות.
- מניחים את הטיגנים על נייר מגבת כדי לספוג את עודפי השמן.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
חומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית שוקולד צ'יפס
1 חבילת חמאה רכה (
2 ביצים
1 נייר אפיה
אופן ההכנה:
לערבב את החומרים: סוכר + קמח + סוכר וניל + שוקולד צ'יפס.
להוסיף את החמאה + הביצים וללוש לבצק רך וגמיש.
לעטוף בנילון ולהניח במקרר כשעה.
לאחר מכן ליצור מהבצק כדורים קטנים,
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
בואיקוס (לחמניות גבינה)
חומרים:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 חבילת חמאה רכה (200 גרם)
1 קופסת קוטג'
1 קופסת שמנת חמוצה
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
לערבב את כל החומרים יחד
להניח את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד, למשך 2 שעות.
ליצור מהבצק כ -30 כדורים ולהניחם בתבנית אפיה משומנת
למרוח על הכדורים ביצה טרופה
לפזר שומשום
להכניס את התבנית לתנור ולאפות בחום בינוני (180 מעלות),
למשך כ 20 דקות עד להזהבה.
זמן האפיה 15 דקות.
דובשניות שהכנו בגן
כעשר דקות
עוגיות בצורת לב
כ - 25 דקות. מפזרים אבקת סוכר.