גן אורנית נמצא בשכונת סביוני נצר בנס ציונה

בגן מושם דגש על חינוך חברתי, מודעות רגשית, התמודדות עם בעיות ומציאת פתרונות תוך התחשבות, כבוד הדדי ושיתוף פעולה.

הגישה החינוכית בגן רואה את הילד כמכלול ומציבה כיעד את קידום התפתחותו בתחומים: פיזי, מוטורי, רגשי, חברתי ואינטלקטואלי.

התכנים בהם עוסקים הילדים בגן, לקוחים מן הסביבה הפיזית והאנושית הקרובה לילדים כגון: הטבע, החברה, מתמטיקה, ספרות, אומנות, תנ"ך ועוד.

מתכונים שהכנו בעבר

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
טיגני תירס

חומרים:
1 כוס גרגירי תירס
1 כוס קמח
2 ביצים
0.5 כוס חלב או מים
1.5 שקיות אבקת אפיה
0.5 כפית מלח
1 כף שמן
שמן לטיגון

אופן ההכנה: - מפרידים את הביצים.
- שמים את החלבונים בקערה בינונית לשם הקצפה.
- את החלמונים טורפים יחד עם החלב / מים המלח והשמן. מוסיפים את גרגירי התירס.
- מערבבים את אבקת האפייה והקמח ומוסיפים לתערובת. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד כף או שתיים חלב / מים.
- מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב, מוסיפים את הקצף לתערובת ובוחשים בעדינות.
- במחבת גדולה מחממים שמן שעומקו 2 ס"מ. כשהשמן חם לוקחים כף גדושה של העיסה ומניחים בזהירות בשמן.
- מטגנים 3-4 דקות, עד שהחלק התחתון משחים יפה והחלק העליון מבעבע ונראה יבש, הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני למשך 3-4 דקות.
- מניחים את הטיגנים על נייר מגבת כדי לספוג את עודפי השמן.


*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

עוגיות שוקולד צ'יפס
חומרים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 שקית שוקולד צ'יפס
1 חבילת חמאה רכה (200 גרם)
2 ביצים
1 נייר אפיה

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים: סוכר + קמח + סוכר וניל + שוקולד צ'יפס.
להוסיף את החמאה + הביצים וללוש לבצק רך וגמיש.
לעטוף בנילון ולהניח במקרר כשעה.
לאחר מכן ליצור מהבצק כדורים קטנים,
להניח במגש על נייר אפיה ולאפות בחום בינוני (כ - 180 מעלות)
כ- 15 דקות עד להזהבת הבצק.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

בואיקוס (לחמניות גבינה)
חומרים:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 חבילת חמאה רכה (200 גרם)
1 קופסת קוטג'
1 קופסת שמנת חמוצה
150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד
להניח את הבצק במקרר עטוף בניילון נצמד, למשך 2 שעות.
ליצור מהבצק כ -30 כדורים ולהניחם בתבנית אפיה משומנת
למרוח על הכדורים ביצה טרופה
לפזר שומשום
להכניס את התבנית לתנור ולאפות בחום בינוני (180 מעלות),
למשך כ 20 דקות עד להזהבה.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

עוגיות מלוחות
חומרים:
1 ק"ג קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
2 חבילות מרגרינה
1.25 כוס מים
1 ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם אבקת האפיה הסוכר והמלח. תוך כדי ערבוב, להוסיף את המרגרינה והשמן, לפורר את העיסה לפרורים גסים. להוסיף את המים וליצור בצק אחיד.
יש לטרוף את הביצה בקערה קטנה.
אחר כך לחלק את הבצק לכ - 100 חלקים, מכל חלק יש לגלגל את הבצק לגליל באורך של כ-10 ס"מ, לחבר את הקצוות ליצור בייגלה. את הבייגלה הגולמי יש לטבול בקערת הביצה הטרופה, להוציא ולפזר עליו שומשום.
את כל הבייגל'ך יש לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות צלסיוס.
זמן האפיה 15 דקות.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

דובשניות שהכנו בגן
חומרים:
6 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס ושליש סוכר
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כפית קינמון
1 כוס דבש

אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לקערה לערבב היטב ,
לשמן תבנית אפיה ליצור עיגולים לאפות בחם של 200 מעלות
כעשר דקות
בתאבון
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

עוגיות בצורת לב
חומרים:
שלש וחצי כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
1 שקית אבקת אפיה
2 ביצים
1 כוס סוכר
קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל המרכיבים, לשים את בתערובת עד לקבלת בצק אחיד,  משהים חצי שעה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה,  קורצים בעזרת חותכן צורת לב, אופים בתנור בחום בינוני(כ – 180 מעלות)
כ - 25 דקות. מפזרים  אבקת סוכר.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*